Volgers

woensdag 27 april 2016

Boekenruilkastje

In my hometown vind je twee boekenruilkastjes. Het eerste kwam er een week na mijn plan. En wat zou mijn plan zijn? Ja, je raadt het al: een boekenruilkastje in mijn wijk. Het tweede kwam ik-weet-niet-hoeveel weken, maanden na het eerste. En binnenkort dus nummer 3.

For the record, nummer 1 en 2 kwamen niet op mijn initiatief. Al ken ik ondertussen één van de drie initiatiefneemsters van nummer 1 wel. Via een Slow reading club. Toevallig hé, hihi!

Maar dus binnenkort nummer 3. En dan op naar nummer 4 en 5 en ... !!! :)

Ik registreer ons boekenruilkastje, zo gauw het er staat, ook bij:


net als de andere 2 boekenruilkastjes.

Hartje voor boekenruilkastjes!!!

Boekenruilkastje nummer 1

dinsdag 19 april 2016

Record Store Day 2016

Record Store Day is elk jaar voor mij een hoogdag. Ik bezoek dan onze lokale onafhankelijke muziekwinkel want er zijn daar dan optredens à volonté. En natuurlijk koop ik plaatjes! Vorige zaterdag liet ik mij echter flink gaan. Bewijs?


Vinyl van Evil Superstars, Chvrches, Chantal Acda, Amatorski vs Saskia De Coster en Hope Sandoval (Mazzy Star). Luv it!

Ik ging dit jaar zelfs 2x naar onze muziekwinkel. 's Morgens om mijn platen te kopen en 's avonds voor Mad about Mountains die met 2 man (normaal met 4) een schitterend optreden gaven. Super!

Zo kan ik al 4 streepjes trekken voor het aantal bezoeken aan Record Store Day. 

maandag 4 april 2016

Groningen

Slechts een aantal weken van tevoren beslist, maar zo'n deugd van gehad. Amai. Dat weekendje Groningen het voorbije weekend. Lief, een vriendin van ons en ik wilden naar de 'David Bowie is' tentoonstelling in het Groninger museum. Maar lief wilde geen 8 uur op 1 dag rijden. Dus boekten we een B&B bij Airbnb. En reden we 4 uur op zaterdagmorgen en 4 uur op zondagavond. Geen moment spijt van gehad ...

We hadden tickets gereserveerd om tussen 16 en 17 uur in te checken bij 'David Bowie is'.

Ervoor hebben we uren gewandeld en platenzaken bezocht. Natuurlijk ook koffietjes gedronken.

Maar 'David Bowie is' IS absoluut 300% de moeite waard om 400 km voor te rijden!
2,5 uur hebben we er rondgewandeld, geluisterd en onze ogen uitgekeken. WOW!



Ook de dag erna hebben we uren rondgekuierd. In de allerlaatste platenzaak kocht ik uiteindelijk toch 2 platen en 2 cd's.
Ook dronken we koffie in een echt kattencafé. Super leuk!

Dit pakken ze mij niet meer af ...

vrijdag 1 april 2016

VERLOF!

Deze week heb ik een weekje verlof. Buiten slecht slapen, maagpijn en hoofdpijn, waren er ook leuke dingen ... (De vermoeidheid kwam eruit en dan word ik half ziek)

(Don't worry, ik sliep vannacht en gisterennacht heel erg goed)

Wat heb ik zoal gedaan?

Pasen gevierd natuurlijk in 2 dagen tijd. Op paasdag zelf kwamen mijn opa en mijn ouders naar mijn thuis. Lekkere eikes met veel soorten brood en chocoladen eikes stonden op het menu. En opa was in topvorm! Na een jaar sukkelen en veel te zware slaapmeds was dit echt een super paascadeau. Opa is terug! En hoe!


Paasmaandag waren we uitgenodigd bij lief zijn ouders. Zijn zus en haar vriend kwamen ook. We hebben gedineerd van 13 tot 15 uur. Het was de moeite! Lekker maar zwaar. En natuurlijk kwam de maagpijn weer opzetten. Maar lief zijn mama had gemberpilletjes. En die helpen enorm! Oef!

En daarbuiten?

Veel koffietjes gaan drinken met vriendinnen AK en V. In 3 verschillende koffiezaakjes. Want my hometown telt oneindig veel koffiebars. Gelukkig! Want als ik ergens aan verslaafd ben, is het wel koffie!


Ook uit eten geweest gisterenavond met vriendin S. Super gezellige avond in een top restaurantje!


Vanavond ga ik naar een leuk evenement en dit weekend is er weer iets leuks maar daarover later meer!